tisdag 31 mars 2009

Gymmets tio i topp

10. Stönande gubbar. Varför är något så enkelt som andning så svårt för oss?

9. Lurade tjejer. Femtio repetitioner med en vikt är inte träning, det är leda. Vad din tjejtidning än sa, så riskerar du inte att se ut som Arnold, även om du lyfter så tungt att du måste stöna.

8. Osunda grabbar. De som dricker direkt ur kranen, under skylten där det står "Vänligen drick inte vatten direkt ur kranen, av hygieniska skäl".

7. Nakna gubbar. Nu pratar vi inte ombyte eller dusch. Jag avser de hobbynakna; de som i en halvtimme snackar och stretchar i bara mässingen, tills de bestämmer sig för att passera dig just då du ska knyta skorna.

6. Inkompetenta instruktörer. Att ge samma program till alla och bara visa de enformigaste maskinerna leder varken till minskad skadefrekvens ("tidigare skador", betonar Serganten) eller träningsglädje (Kan alla som utnyttjat mindre än en månad på ett halvårskort räcka upp en hand?).

5. Hjälpsamma killar. Du som tjej - även om du är elitidrottare - har säkert träffat killen som visste mer. Du vet; han som förklarar med händerna och gör läten av typen "Visste du att magmusklerna inte är muskler egentligen, utan senor"?

4. Logistikproblemen. Låt gå för att vila i maskinerna. Men att lägga sin väska i en maskin och använda en annan?

3. Tonfiskmannen. Äter efter varje pass en burk tonfisk, alternativt lite finskuren skinka eller kanske en burk kikärter. Är på gymmet varje dag... Och just det; han äter naken.

2. Riskmomenten.
Snälla någon: Ställ dig inte under skivstången när jag lyfter den!

1. Grabbarna grus.
Tänk dig fem grabbar i gymnasieåldern, acne och allt. Lyssna sedan på jiddret om vem som kan lyfta mest, tjafset om vem som legat med vem och skrytet om hur de mobbat tjejer. Dekorera med taskig teknik, utdrag ur belastningsregistret och kroppspråk som skulle få fyllekåta orangutanger att rodna. Multiplicera slutligen med volym och förstaplatsen är given.

Trots allt, är jag glad åt att kunna träna ordentligt igen.

/Tisdag, försöker forcera fram text (förvirrad av flyende fokus)

7 kommentarer:

Lust och Fägring sa...

Fysiskt- ett ord på f

Smojo sa...

Är det så det går till inne i omklädningsrummet? Har alltid undrat vad männen gör därinne förutom att byta om :)

P sa...

Hhaha, det har jag med undrat Smojo! Måste även få lyfta fram en 11:e kandidat till listan. "Latte -tjejerna" - tjejerna som är på gymmet i timmar, men inte riktigt tränar. De tror att gymmet är en annan form av kafé, att maskinerna är stolar och att man kan sitta där och älta relationsproblem a la Carrie och Co i minst 20 min. Enda skillnaden är att istället för att hålla en latte, håller de i en vattenflaska, som de fyller på stup i kvarten.

Tisdag sa...

Mm. Tyckte det var orättvist att ni fick undra. Vi killar får ju svar på våra funderingar genom realistiska rekonstruktioner på kabel-TV.

Lattetjejerna är värda en kategori, där har du rätt P. Har du fler? (Tjugo-i-topp låter ju bättre än topp 11).

P sa...

T, bara för din skull. Härmed presenterar jag....Stretchmannen! stretchmannen känns igen på sitt evighetslånga stretchande och vid första anblick kan man tro att han är mycket noga med att töja och böja sina muskler, men låt er inte luras, den enda muskel som töjs är den bakom ögat då stretchmannnen oftast håller till nära en aerobicsal med fönster eller nära maskinerna där han har full utsikt över "kullar och dalar" om ni förstår vad jag menar. Jag har stött på stretchhmannen flera gånger. Den man jag minns bäst stretchade igenom sig hela det danspasset (läraren hade många sexy moves i passet) jag var på. Han låtsades stretcha men man såg tydligt att det var tjejerna i salen han tittade på hela timmen.

Tisdag sa...

Jag ä... känner stretchmannen!

Ytterligare en blottartyp: Killarna som drar upp tröjan - inte i omklädningsrummet, utan framför de stora speglarna på gymmet - för att kolla hur magrutorna se ut.

En underart ber kompisen ta bilder.

P sa...

Haha, T så du är stretchmannen ;)

ännu en kandidat: "Gymmet är mitt hem"tjejen. Tjejen/kvinnan/tanten som ser gymmets duschar som sitt privata spa där det ska filas fötter, klippas tånaglar, rakas armåhålor,ben och underliv. Breder gärna ut sig så mycket som möjligt med sina smink/rengöringsprylar/kläder. Är inte hemlös, utan ska oftast iväg till pojkvännen sen och måste "fixa sig lite" innan.Om du inte upptäckt arten genom ljudet, synen så gör du det garanterat genom lukten då den oftast lämnar ett molm av parfym efter sig. Jag tycker med om att pyssla om mig, men sparar vissa saker som lämnar hår och hudrester till duschen hemma.

 
Creative Commons License
Tisdag berättar by Tisdag is licensed under a Creative Commons Erkännande 2.5 Sverige License.